FTSE: Καμμία αλλαγή στην κατάταξη της Ελλάδας το 2005

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 09:13
UPD:09:29

Ο Όμιλος Διεθνών Δεικτών FTSE ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στη τρέχουσα κατάταξη της Ελλάδας επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/14/959077.htm .

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως Ανεπτυγμένη Αγορά στη Σειρά Διεθνών Δεικτών Μετοχών FTSE κατά τη διάρκεια του 2005.

Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από την Επιτροπή Δεικτών Μετοχών FTSE μετά από συνεργασία έξι μηνών μεταξύ του Ομίλου FTSE και του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπεριλαμβανομένης και προσεκτικής εξέτασης της δομής και των συνθηκών της αγοράς.

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών πληροί όλα τα κριτήρια για τη κατάταξή του ως Ανεπτυγμένη Αγορά, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία για τα οποία χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια προκειμένου να εναρμονισθούν πλήρως οι συνθήκες της αγοράς με τις ανάγκες των διεθνών επενδυτών. Οι FTSE αναγνωρίζουν ότι έχει υπάρξει βελτίωση από το ΧΑ τους τελευταίους έξι μήνες και γι’ αυτό το λόγο δεν θα γίνει καμία αλλαγή στη κατάταξη της χώρας στη παρούσα φάση.

Ωστόσο, η Επιτροπή έχει ζητήσει από τους FTSE να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Χρηματιστήριο Αθηνών ώστε να επιτευχθεί πρόοδος ως προς όλα τα κριτήρια.

Η επόμενη αναθεώρηση της κατάταξης της χώρας θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2005.

Ο κ. Mark Makepeace, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FTSE, είπε ότι οι «FTSE έχουν αναπτύξει αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια για τη κατάταξη των χωρών και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τους διεθνείς επενδυτές και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ώστε να επιλυθούν τα θέματα που εκκρεμούν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα