Στηρίζει τους αγελαδοτρόφους ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Αν. Μαρίνος

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 15:30
UPD:15:32
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αναμφισβήτητα, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο. Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία» τονίζει ο βουλευτής (φωτογραφία αρχείου).

Στο πλευρό των αγελαδοτρόφων τάσσεται ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο την πρότασή τους για το γάλα.

«Αναμφισβήτητα, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο. Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία» τονίζει ο βουλευτής.

Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει ότι «οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να γίνουν έρμαια των πολυεθνικών εταιρειών και γι' αυτό οφείλουμε να τους προστατέψουμε από τα διάφορα τεχνάσματα αυτών των επιχειρήσεων. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε την πρόταση των αγελαδοτρόφων, η οποία προασπίζει την εγχώρια παραγωγή».

Οι αγελαδοτρόφοι έκαναν ένα βήμα πίσω από τις αρχικές τους θέσεις, με τον Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, την Ένωση Φυλής Χολστάϊν και το ΘΕΣγάλα, να καταθέτουν κοινή πρόταση προς άρση του αδιεξόδου.

Βασική κατεύθυνση της πρότασής τους είναι η αποσύνδεση του γάλακτος από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και η κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου που θα προκύψει έπειτα από «πραγματική διαβούλευση» προτείνουν ως λύση για την «άρση του αδιεξόδου» στην υπόθεση ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, η «Ένωση Φυλής Χολστάιν» και το ΘΕΣγάλα. 

Η πρόταση από την αρχή έχει τύχει της υποστήριξης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για μια εποικοδομητική πρωτοβουλία.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα