Ανοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 13:38

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ημερών παραμένει η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο με το αμερικανικό νόμισμα να επηρεάζεται θετικά από τις αισιόδοξες προβλέψεις για τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,5% τον Αύγουστο έναντι αύξησης 0,4% τον Ιούλιο. Η επίσημη ανακοίνωση είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 (ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα, στις 15:30, θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης Empire Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ανήλθε στις 20 μονάδες έναντι 12,57 μονάδων τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τα αποθέματα επιχειρήσεων, τα οποία εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Εάν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη βιομηχανική παραγωγή, θα ενισχυθεί η άποψη ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προβεί σε τουλάχιστον δύο νέες αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Στις 13:19 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,225 δολάρια έναντι 1,2254 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα