Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών, που βασίζουν τις πωλήσεις τους στις εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Kyocera Corp., μετά την πτώση των τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ, γεγονός που αύξησε τις ανησυχίες, ότι η ανάπτυξη των εταιρικών κερδών μειώνεται.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο περαιτέρω πτώσης των μετοχών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και άλλων εξαγωγικών εταιρειών, καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες για αύξηση των κερδών τους», ανέφερε ο Nobuki Goto, ο οποίος διαχειρίζεται 14 δισ. δολ. σε μετοχές με την Tokio Marine Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ακόμη υπάρχει ανησυχία για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ».

Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 1.124,65 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές της Nippon Telegraph & Telephone Corp. σημείωναν απώλειες, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση των μηνιαίων χρεώσεών της, καθώς δέχεται έντονο ανταγωνισμό. Ο δείκτης Nikkei έχανε 0,1%, φθάνοντας στις 11.143,39 μονάδες.

Απώλειες σημείωνε ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωση της Summit Computer Technology Co., της τρίτης εταιρείας της νήσου, μέσα σε ένα τρίμηνο, που ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific index, τον οποίον αποτελούν 941 μετοχές εταιρειών, έχανε 0,1%, φθάνοντας στις 89,72 μονάδες στις 12:16' π.μ., ώρα Τόκυο.

Πτωτικά κινούντο οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα