Tandberg ASA: Σχέδια για τέσσερις εξαγορές το επόμενο 18μηνο

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 09:41

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέσσερις εξαγορές, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, πρόκειται να κάνει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής συστημάτων τηλεσυσκέψεων στον κόσμο, Tandberg ASA, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Andrew Miller.

Οι πιθανές εξαγορές θα είναι του επιπέδου της εξαγοράς της βρετανικής Ridgeway Systems & Software Ltd., αντί του ποσού των 16 εκατ. δολ., στην οποία προχώρησε η Tandberg, νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε χθες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Οσλο o Miller.

«Θέλουμε να αναπτυχθούμε και ένας τρόπος γι αυτό είναι οι πολλές εξαγορές, καθώς πιο γρήγορα αγοράζεις την τεχνολογία, παρά την κατασκευάζεις», επεσήμανε ο Miller μιλώντας στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας : «Τώρα μπορούμε είμαστε πιο σταθεροί, καθώς γνωρίζουμε αυτό που θέλουμε».

Η Tandberg, της οποίας η ρευστότητα ήταν 258,5 εκατ. δολ. στα τέλη του δευτέρου τριμήνου, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι επιδιώκει την ανάπτυξη μέσω στρατηγικών συμμαχιών και επιλεκτικών εξαγορών. Κύρια ανταγωνίστριά της, παραμένει η αμερικανική Polycom Inc., με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Tandberg, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 37%, φθάνοντας στα 71,8 εκατ. δολ. αποτέλεσμα των νέων προϊόντων και των μεθόδων μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με την γεωγραφική της επέκταση. Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 45%, φθάνοντας στα 12,5 εκατ. δολ. το τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στις 13 Ιουλίου.

Οι μετοχές της έχουν κερδίσει συνολικά φέτος ποσοστό της τάξης του 30% στο Χρηματιστήριο του Οσλο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 8,6 δισ. νορβηγικές κορώνες (1,2 δισ. δολ.) Οι μετοχές της Polycom έχουν σημειώσει άνοδο 8,8% φέτος. Η χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται στα 2,1 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα