Alcatel : 250 εκατ. δολ. για την Spatial Wireless

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 10:14

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της ιδιωτικής επιχείρησης παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Spatial Wireless, αντί του ποσού των 250 εκατ. δολ. σε μετοχές, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο ασύρματων τηλεπικοινωνιών, επέτυχε η μεγαλύτερη προμηθεύτρια αναμεταδόσεων υλικού στο Internet, Alcatel SA.

H Alcatel, ανακοίνωσε επίσης ότι αγόρασε την παραγωγό λογισμικού για διασκέψεις, eDial Inc. αντί του ποσού των 27 εκατ. δολ. και συμφώνησε να πουλήσει το τμήμα των συστημάτων ηλεκτρικής ενεργείας, προκειμένου να αποκτήσει ποσοστό της εταιρείας Ripplewood, αντί ποσού που δεν αναφέρεται στις σχετικές της ανακοινώσεις.

Ο επικεφαλής της, Serge Tchuruk, ανακοίνωσε το 2002 τα σχέδια αναδιοργάνωσης της Alcatel, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ανάπτυξή της σε τρεις τομείς δραστηριοτήτων.

Την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας κατατάσσει η Standard & Poor's στο BB- και η Moody's Investors Service στο Ba3, τρία σκαλοπάτια κάτω από το βαθμό για επένδυση. Η Alcatel στα τέλη του Ιουνίου είχε ρευστότητα 634 εκατ. ευρώ (773 εκατ. δολ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα