Οριακή άνοδος στο Χ.Α.

Κατά 1,28% ενισχύεται ο ΟΤΕ
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 11:18

Στις 2.336 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα (11:14) o γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χ.Α. σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,12%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 3,43 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 33 σημειώνουν άνοδο, 42 υποχωρούν και 58 παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει αξιόλογη άνοδο κατά 1,28%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», ο Οργανισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη σύναψη μιας αρχικής συμφωνίας με την κυβέρνηση της Σερβίας για τα θέματα που αφορούν την Telecom Serbia http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/17/960205.htm .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους και η πρώτη κίνηση που θα σηματοδοτεί μια πιο ολοκληρωμένη συμφωνία θα είναι η υπογραφή ενός Memorandum of Understanding (συμφωνία επί της αρχής).

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι αλλαγές που θα επέλθουν στο καταστατικό της εταιρείας προκειμένου ο ΟΤΕ να αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματα μειοψηφίας και τη θέση που του αρμόζει στη διοίκησή της, καθώς και ρυθμίσεις που αφορούν τις οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα νέα σχετικά με την προσεχή συμφωνία του ΟΤΕ με την κυβέρνηση της Σερβίας είναι θετικά, καθώς μπορεί να σηματοδοτήσουν την αρχή της διευθέτησης όλων των εκκρεμών ζητημάτων σχετικά με τις διεθνείς επενδύσεις του ΟΤΕ, επισημαίνει σε σχόλιό της η Marfin.

Εξάλλου, η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω σε “outperform” από “neutral” την επενδυτική της σύσταση για τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ έθεσε τιμή – στόχο τα 13 ευρώ, από 12 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα