Vietnam Airlines: Παραγγελία για τέσσερα Boeing 7Ε7

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 08:20

ΤΕΣΣΕΡΑ αεροσκάφη, τύπου Boeing 7Ε7, στο πλαίσιο της επέκτασής της σε υπερατλαντικά ταξίδια, καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει απ' ευθείας πτήσεις στις ΗΠΑ, πρόκειται να αγοράσει η κρατική αεροπορική εταιρεία του Βιετνάμ, Vietnam Airlines Corp.

Το πρώτο από τα νέα αεροσκάφη, τα οποία κοστίζουν περίπου 125 εκατ. δολ. το κάθε ένα, θα παραδοθεί μέχρι το 2010, ανέφερε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας, Nguyen Huan Hien, μετά την εορταστική εκδήλωση στο Ανόϊ για την απόκτηση του τελευταίου από τα τέσσερα Boeing 777, που παρήγγειλε το 2001. Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε την έγκριση της κυβέρνησης να αγοράσει νέα αεροσκάφη, συμπλήρωσε ο Hien.

«Η κυβέρνηση μαζεύει τις απόψεις των υπουργείων που εμπλέκονται», ανέφερε ο Hien, συμπληρώνοντας: «Με δεδομένο ότι το σχέδιο θα εγκριθεί μέχρι τα τέλη του έτους, θα είμαστε ένας από τους πρώτους ομίλους που θα κάνουν την παραγγελία τους για την αγορά των αεροσκαφών».

Η Vietnam Air είναι η δεύτερη ασιατική εταιρεία που θα υπογράψει για την αγορά των 7Ε7, το πρώτο καινούργιο μοντέλο της Boeing μετά από 15 χρόνια, μετά την παραγγελία τον Ιούλιο, για 50 αεροσκάφη από την All Nippon Airways Co.

Η Boeing, με έδρα το Σικάγο, βασίζεται στις ασιατικές εταιρείες να αγοράσουν τα αεροσκάφη της, καθώς έχουν κατά 20% χαμηλότερο κόστος σε υπερατλαντικές πτήσεις στη Β. Αμερική και την Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα, η Singapore Airlines Ltd., ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην αγορά Boeing 7E7, καθώς προτιμά περισσότερα μοντέλα Boeing 777.

Τα αεροσκάφη τύπου 7Ε7 που υποσχέθηκε η Boeing, θα καταναλώνουν κατά 1/5 λιγότερα καύσιμα, από ό,τι καταναλώνουν οι άλλοι τύποι αεροσκαφών θα μεταφέρουν 200 με 300 επιβάτες και θα αρχίσουν να πετούν το 2008.

Η Vietnam Air υπέγραψε τον Ιούνιο μία επιστολή, με την οποία εξέφραζε την επιθυμία της να αγοράσει αεροσκάφη 7 Ε7, σύμφωνα με την Boeing.

Τον Ιούλιο, η αεροπορική εταιρεία, άρχισε την παραλαβή πέντε αεροσκαφών τύπου Airbus A-321, τα οποία είχε παραγγείλει το 2002, ενώ υπέγραψε και με τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο επιστολή, για την αγορά άλλων 10 αεροσκαφών τύπου Α-320, μέχρι το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα