Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Kyocera Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά την άνοδο του δείκτη Philadelphia Semiconductor Index των ΗΠΑ, ο οποίος αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου επτά εβδομάδων.

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Information Technology Index, τον οποίον αποτελούν 122 μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ στην περιφέρεια, κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας στις 127,380 μονάδες, στις 11:24' π.μ. ώρα Τόκυο. Ο δείκτης έχει κερδίσει συνολικά ποσοστό 7,9% από τις 16 Αυγούστου, όταν υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα στο 2004.

«Η άνοδος των μετοχών του κλάδου των κομπιούτερ στις ΗΠΑ, είναι ένας πολύ καλός λόγος για τους επενδυτές να τοποθετήσουν τα χρήματά τους και στον κλάδο της τεχνολογίας», ανέφερε ο Tomokatsu Mori, ο οποίος διαχειρίζεται 7,4 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Τα κέρδη ανακούφισαν την αγορά και τόνωσαν την προοπτική του κλάδου».

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές της S-Oil Corp. σημείωναν απώλειες, μετά την χθεσινή άνοδό τους στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα και την είδηση στο MoneyToday Internet, ότι η Goldman Sachs & Co., αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τη μετοχή της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών της Ν. Κορέας, στο «in-line» από το «outperform».

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex κέρδιζε 0,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τους ασιατικούς δείκτες.

Ο MSCI Asia- Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, όπως και οι δείκτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.

Κέρδη σημείωναν οι δείκτες στη Μαλαισία και τη Ν. Ζηλανδία, τη στιγμή που οι δείκτες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα