Νευρικότητα στο Χ.Α.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 11:27
UPD:11:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νευρικό είναι το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ, με τους επενδυτές να βρίσκονται ήδη στους ρυθμούς της λήξεως των παραγώγων και των αλλαγών των συντελεστών βαρύτητας στους δείκτες που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 11:18 με απώλειες 0,32% στις 1.360,58 μονάδες, ενώ έχει αλλάξει πρόσημο ήδη 4 φορές. Ο τζίρος βρίσκεται στα 24 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,6 εκατ. τεμάχια.

Σήμερα άνοιξε και το βιβλίο προσφορών για το ομολογιακό της Πειραιώς, με τον τίτλο να βρίσκεται υπό πίεση στα 1,98 ευρώ με απώλειες 1,49%, έχοντας διακινήσει μέσα σε 45 λεπτά συνεδρίαση πάνω από 4 εκατ. τεμάχια. Νευρικότητα επικρατεί και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank, την Εθνική και τη Eurobank να κινούνται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, ενδεικτικό της αναμονής της ψήφισης του νόμου της ανακεφαλαιοποίησης.

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται και στη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου νωρίτερα υπήρξε και πακέτο 240 χιλ. τεμαχίων στην τιμή των 12,52 ευρώ στη μετοχή.

«Ανώμαλη προσγείωση» και για την Eurobank Properties, μετά το χθεσινό +6%, κινούμενη σήμερα με απώλειες 2,5%. Στον αντίποδα, ως αντίβαρο στις πιέσεις λειτουργεί η ΔΕΗ με μικρά κέρδη, ενώ ΤΕΝΕΓΡ και Σωληνουργεία Κορίνθου επιχειρούν με μικρή καθυστέρηση να ακολουθήσουν το ανοδικό κανάλι της αγοράς.

Η εικόνα του ταμπλό σήμερα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη θέση του Market Beat, η οποία επισημαίνει πως έχει επιστρέψει η νευρικότητα στην αγορά, γιατί αυτή τη βδομάδα αναμένονται εξελίξεις που θα επηρεάσουν την τάση προς αντίθετες κατευθύνσεις. Το Risk On Risk Off ξεκίνησε με το  Risk On πρώτο χθες, αλλά σήμερα το Risk Off μάλλον ευνοείται και από την επιβάρυνση του κλίματος των συνομιλιών με την τρόικα μετά τη 01:00 το βράδυ όταν έμειναν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ μόνοι για να επικοινωνήσουν με την Ουάσιγκτον. Μετά από αυτή την πιθανή συνομιλία, ενώ αναμενόταν η σύγκλιση των θέσεων με την ελληνική πλευρά, η εικόνα άλλαξε με τον κ Τόμσεν να αναχωρεί πρώτος και να αφήνει στην Αθήνα τους ευρωπαίους και άλλα στελέχη του ΔΝΤ.    



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα