Κανένα νέο από τη Fed

Ηρεμα κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2004 00:01
UPD:06:29

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Φέντεραλ Ριζέρβ να αυξήσει το βραχυχρόνιο επιτόκιο κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας είχε πλήρως προεξοφληθεί από την αγορά, η οποία αντέδρασε υποτονικά, καταγράφοντας μέτρια κέρδη.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων φέτος, τα οποία φθάνουν πλέον στο 1,75%, με τη Φέντεραλ Ριζέρβ να υπογραμμίζει ότι η αμερικανική οικονομία «φαίνεται να έχει επανακτήσει έδαφος μετά τους μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης στις αρχές του έτους». Ωστόσο, η ΕΚΤ ή η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δεν πρόκειται να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Φέντεραλ Ριζέρβ.

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, δεχόμενες στήριγμα κυρίως από τον επενδυτικό τραπεζικό τομέα, μετά τα υψηλότερα κέρδη που ανακοίνωσαν οι Goldman Sachs και η Lehman Brothers. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq στηρίχθηκε από τα θετικά αποτελέσματα της Adobe Systems.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), έκλεισε με άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 10.245 μονάδες. Με άνοδο σε ποσοστό 0,6%, έκλεισε και ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.921 μονάδες.

H τιμή του αργού, που διαμορφώθηκε ενδοσυνεδριακά πάνω από τα 47 δολάρια το βαρέλι, έδωσε ώθηση στον πετρελαϊκό κλάδο.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, με τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, όπως αυτές της ΒΡ, να ακολουθούν την άνοδο του αργού στα υψηλότερα επίπεδα μηνός, ενώ η μετοχή της μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ της Βρετανίας, της Tesco, να ενισχύεται 3,5%. Στους κερδισμένους ανήκουν επίσης η Deutsche Bank, με άνοδο 1,7%, και η BNP Paribas με άνοδο 1%.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 ενισχύθηκε 0,5%, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 σημείωσε αντίστοιχη άνοδο. Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 έχει ενισχυθεί 7% από τα χαμηλά επίπεδα του 2004 που άγγιξε τον Αύγουστο, ενώ από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα βρίσκεται ενισχυμένος 5%.

Στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν ότι η αγορά θα παραμείνει σε στενό πλαίσιο διακύμανσης, ενώ κάποιοι άλλοι προβλέπουν ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες στον τεχνολογικό τομέα. Από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αυτό του Λονδίνου έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 26 μηνών.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα