«Ο Πούτιν έχει την τράπουλα στα χέρια του για την Yukos»

Λέει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ρωσίας, Steven Theed
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2004 08:18

ΜΑΧΗ για να μην πτωχεύσει η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ρωσίας, OAO Yukos Oil Co. δίνει η κυβέρνηση της χώρας, η οποία σκέφτεται τρόπους για να τακτοποιήσει το χρέος της ύψους 7,5 δισ. δολ. από φόρους, χωρίς να διαλύσει την εταιρεία.

«Δεν μοιράζουμε εμείς την τράπουλα», λέει ο CEO της OAO Yukos Oil Co., Stephen Michael Theede.

«Δεν έχουμε εμείς την τράπουλα στα χέρια μας. Κάθε δρόμος οδηγεί στον διακανονισμό, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να υποβάλλουμε κάποιες προτάσεις για να αποφύγουμε την πώληση του κυρίου τμήματος πετρελαίου Yuganskneftegaz», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας Steven Theede, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας: «Πιστεύουμε, ότι μία ή δύο από το σύνολο των προτάσεων, λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν». Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι φόβοι για το μέλλον της Yukos, είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου, σε επίπεδα ρεκόρ, στα 49,40 δολ. στη Ν. Υόρκη.

Οι μετοχές της Yukos έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 75% από τον Απρίλιο και οδήγησαν χαμηλότερα την αγορά της Μόσχας. Χθες, έκλεισαν στα 109,35 ρούβλια η μία.

Ο Khodorkovsky, ο μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρεία, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, αρνείται τις εναντίον του κατηγορίες, υποστηρίζοντας, ότι αυτές έχουν πολιτικό κίνητρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα