Mitsubishi Motors : Προς εύρεση συνεταίρου με στόχο την ανάκαμψη

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2004 08:42

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ για την εύρεση συνεργάτη, καταβάλλει η μοναδική ζημιογόνος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Mitsubishi Motors Corp., προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των οικονομικών της, καθώς εμφάνισε τις μεγαλύτερες παρά ποτέ ζημίες στη Β. Αμερική.

Η Mitsubishi Motors Credit of America Inc., βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τέσσερις χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, για την εύρεση συνεργάτη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Osamu Masuko, ο οποίος αρνήθηκε να τις κατονομάσει.

Οι πωλήσεις της Mitsubishi Motors στη Β. Αμερική, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 30% το πρώτο τρίμηνο του έτους που έληξε τον Ιούνιο, αποτέλεσμα της σκληρής πιστοληπτικής πολιτικής που εφήρμοσε το 2002, προκειμένου να μειώσει το ύψος των υποχρεώσεών της. Η αυτοκινητοβιομηχανία, βασίζεται στις πωλήσεις της στο εξωτερικό, μετά την ανάκληση περισσοτέρων από 800.000 αυτοκινήτων στην Ιαπωνία. Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 38% στην Ιαπωνία και η εικόνα της αμαυρώθηκε.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχαναν 1,7%, φθάνοντας στα 118 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 10:46' π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα