Κώστας Μποτόπουλος: Προ των «πυλών» αμοιβαία για μικρομεσαίες εταιρείες

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλάει στη «Ν»
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 07:21
UPD:09:10
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Αυξημένοι περιορισμοί στα παράγωγα και εν γένει αυστηροποίηση των κυρώσεων για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας φέρνουν μεταξύ άλλων οι νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες οι περισσότερες από τις οποίες αναμένεται να κλειδώσουν στη διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας.

Μιλώντας στη «Ν» ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος αναφέρεται στο ευρύτατο θεσμικό έργο που αυτή την περίοδο συντελείται στην Ευρώπη για θέματα που άπτονται της λειτουργίας των κεφαλαιαγορών. Προαναγγέλλει την έναρξη λειτουργίας ενός νέου τύπου Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα οποία θα αφορούν σε επενδύσεις αποκλειστικά σε μη εισηγμένες εταιρείες, ενώ επιστρέφοντας στις εγχώριες εξελίξεις, ο κ. Μποτόπουλος δηλώνει πως το Υπουργείο Οικονομικών συζητά βελτιώσεις για το θέμα του φόρου υπεραξίας, συναντά όμως έντονες αντιδράσεις από την τρόικα.

Αναφερόμενος στη σχέση πολιτικής - οικονομίας και πώς αυτή θα έπρεπε να λειτουργεί, ο κ. Μποτόπουλος δηλώνει πως «την πολιτική δεν την σέβεται πια κανένας, ενώ η οικονομία υπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί» αναφέρει.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα