Κ. Μποτόπουλος: Ο φόρος υπεραξίας δεν πρέπει να συνυπάρχει με το φόρο συναλλαγών

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 16:16
UPD:16:23
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος.

Τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τις προτάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου και των μετόχων του, σε σχέση με τον επιβαλλόμενο φόρο υπεραξίας στις μετοχές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Ο φόρος υπεραξίας δεν πρέπει να συνυπάρχει με το φόρο συναλλαγών και πρέπει να απλοποιηθεί. Εκεί που δίνουμε κίνητρα δεν πρέπει να τα παίρνουμε από την πίσω πόρτα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μποτόπουλος, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος για μια καλύτερη ρύθμιση».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να καταπολεμηθεί η χειραγώγηση των μετοχών και το φαινόμενο της προνομιακής πληροφόρησης.

«Εξετάζουμε προληπτικά περίπου 80 περιπτώσεις το χρόνο και προχωρούμε με ενδελεχή έρευνα σε 40. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 15 περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών και οι ποινές που έχουμε επιβάλει κυμαίνονται μεταξύ 20 και 50 χιλιάδων ευρώ. Σε μία μεγάλη περίπτωση, επιβάλαμε ποινή 1 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Μποτόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα