Διευκρινίσεις από την Τράπεζα Πειραιώς για την υπόθεση των χάκερς

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2004 12:54
UPD:12:56

Αναφερόμενη σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ουκρανοί χάκερς «έσπασαν» κωδικούς πελατών της Τράπεζας Πειραιώς και μετέφεραν μεγάλα ποσά σε δικούς τους λογαριασμούς http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/22/961735.htm η τράπεζα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

«Υπήρξε καταγγελία πελάτη της τράπεζας, ο οποίος δεν αναγνώρισε δύο μεταφορές ποσών, συνόλου 17 χιλιάδων ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν από λογαριασμό του, εξαιτίας υποκλοπής του κωδικού του από τρίτον. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα ασφαλείας των συστημάτων της τράπεζας, όπως επισήμως άλλωστε δήλωσαν σήμερα οι αστυνομικές Αρχές.

Η Τράπεζα Πειραιώς εντόπισε το πρόβλημα αμέσως, μπλόκαρε τις κινήσεις των λογαριασμών για να μην υπάρξει ζημία για τον πελάτη και ενημέρωσε άμεσα για το περιστατικό - από τις 15 Σεπτεμβρίου - την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες, αποδέκτες του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

Κατά συνέπεια, τα αναγραφόμενα σε μερίδα του Τύπου δεν έχουν σχέση με αδυναμία των συστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Για αυτό, άλλωστε, με δηλώσεις της η Αστυνομία σήμερα, επαναφέρει το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

Με αφορμή πάντως το περιστατικό αυτό η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι: Δεν υπάρχει κατά κανένα τρόπο παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, οι δικλίδες ασφαλείας των οποίων τα καθιστούν απαραβίαστα. Υπογραμμίζεται ότι ο κωδικός ασφαλείας κάθε πελάτη είναι κρυπτογραφημένος , με συστήματα που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σε αυτούς από οποιονδήποτε , είτε εκτός είτε εντός της Τράπεζας. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει επενδύσει και επενδύει συνεχώς σημαντικά ποσά για την ασφάλεια και προστασία των συστημάτων της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα