Επταπλασιάστηκαν τα κέρδη της Bundesbank

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 10:17
UPD:10:21
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, εξήγησε ότι η αύξηση κατά επτά φορές των κερδών του 2013 οφείλεται στο γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα δεν προέβη σε επιπρόσθετες προβλέψεις για επισφάλειες κινδύνου σε σχέση με το 2012.

Επταπλάσια κέρδη, ύψους 4,6 δισ. ευρώ, το σύνολο των οποίων θα πρέπει να μεταφερθεί σε κυβερνητικά ταμεία, κατέγραψε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) το 2013.

«Η Deutsche Bundesbank κατέγραψε κέρδη 4,6 δισ. ευρώ το 2013, μετά από κέρδη 664 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, τα οποία, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Bundesbank, μεταφέρθηκαν στο ακέραιο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, εξήγησε ότι η αύξηση κατά επτά φορές των κερδών του 2013 - παρά τα μικρά εισοδήματα από τόκους - οφείλεται στο γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα δεν προέβη σε επιπρόσθετες προβλέψεις για επισφάλειες κινδύνου σε σχέση με το 2012. «Η κατάσταση κινδύνου έχει χαλαρώσει σε κάποιο βαθμό», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν.

Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο για τη Bundesbank να μειώσει τις υφιστάμενες προβλέψεις για επισφάλειες κινδύνου που ανέρχονται στα 14,4 δισ. ευρώ», καθώς τα χαμηλότερα βασικά επιτόκια σημαίνουν ότι η Bundesbank είναι πιθανό να καταγράψει μικρότερο κέρδος το 2014, μειώνοντας έτσι τους διαθέσιμους οικονομικούς της πόρους.

Η κύρια πηγή των κερδών της Bundesbank το 2013 προήλθε από τα έσοδα από τόκους ύψους 7,3 δισ. ευρώ, έναντι εσόδων 11,0 δισ. ευρώ το 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα