Μέτκα: Προσωρινός ανάδοχος του σιδηροδρομικού έργου Κιάτο-Ροδοδάφνη

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 10:23
UPD:10:25

Προσωρινός ανάδοχος του έργου «Κατασκευή υπολειπομένων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Ροδοδάφνη» ανακηρύχθηκε η Μέτκα, μετά από σχετική απόφαση του δ.σ. της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 273.000.000 ευρώ,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας Β του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ 2007-2013, και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός 24 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Για την εκτέλεση του έργου η Μέτκα θα συνεργαστεί με την πολυεθνική εταιρεία Thales και την ελληνική εταιρεία Ξανθάκης Α.Τ.Ε.

«Η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη, που εντάσσεται στο ευρύτερο έργο της κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας  (ΣΚΑ)-Πάτρας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής, καθώς με την υλοποίηση του γίνεται πλέον πραγματικότητα η διασύνδεση της Πελοποννήσου με το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αθήνας», επισημαίνει η Μέτκα σε ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα