Συνεχίζονται οι επαφές με την τρόικα

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 12:29
UPD:14:34
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στο υπ. Οικονομικών την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.

Με στόχο να υπάρξει περαιτέρω σύγκλιση εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, συνεχίζονται από το πρωί οι επαφές της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Αρχικά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε, επί περίπου μιάμιση ώρα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, χωρίς την παρουσία των δύο ευρωπαίων εκπροσώπων των δανειστών, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, αλλά με τη συμμετοχή τεχνικών κλιμακίων.

Αυτή την ώρα, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών έχουν μεταβεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, (σσ. ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας).

Σημειώνεται, ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται και στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας θα μεταβούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη.

Μετά τις χθεσινές άκαρπες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών, εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για μια κοινή «δήλωση επαρκούς προόδου» από την τρόικα, μέχρι το προγραμματισμένο Συμβούλιο υπουργών της Ευρωομάδας τη Δευτέρα, και πλέον η 1η Απριλίου είναι το νέο χρονικό ορόσημο για συμφωνία.

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει πλέον αγώνα δρόμου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ σε κάποιο άτυπο Eurogroup που θα γίνει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Χθες, στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για καλυτέρευση του κλίματος στη διαπραγμάτευση για τις τράπεζες και τις αλλαγές που υποδεικνύει η χρήση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς όμως να υπάρχει τελική συμφωνία σε τίποτα.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα