KarstadtQuelle: 1,6 δισ. ευρώ από την πώληση μετοχών

Με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2004 08:09

ΤΟ ΠΟΣΟΝ του 1,6 δισ. ευρώ (δύο δισ. δολ.) σχεδιάζει να αντλήσει από την πώληση μετοχών και από την απαλλαγή περιουσιακών στοιχείων μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, η μεγαλύτερη εταιρεία καταστημάτων λιανική πώλησης της Ευρώπης, KarstadtQuelle AG, προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομική της ανάπτυξη και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Νωρίτερα σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ενέκρινε σχέδιο υπό του νέου της Chief Executive Officer, Christoph Achenbach, να πουλήσει 500 εκατ. ευρώ σε μετοχές και να αντλήσει 1,1 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Η KarstadtQuelle, της οποίας οι δραστηριότητες εκτείνονται από την αποστολή καταλόγων για παραγγελίες ειδών, μέχρι και τη λειτουργία των καφέ Starbucks στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση του τμήματος real estate που διαθέτει.

«Κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματός μας, είναι επικέντρωση του ομίλου στις δυνατότητές του και την αποδοτικότητά του», ανέφερε σε δήλωσή της προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης η εταιρεία. Ο Achenbach, πρόκειται να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αύριο σε σύσκεψη που θα γίνει στη γενέτειρα της εταιρείας, το Εσσεν της Γερμανίας.

Ο Achenbach ανέλαβε τη διοίκηση της KarstadtQuelle τον Ιούνιο, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της και να την καταστήσει κερδοφόρα, μετά τη μείωση των πωλήσεων για τρία συνεχόμενα χρόνια και την αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ στη Γερμανία.

Τα έσοδα της KarstadtQuelle υποχωρούν εδώ και τέσσερα τρίμηνα, καθώς οι καταναλωτές στη Γερμανία, οι οποίοι αποτελούν το 90% των λιανικών πωλήσεων, περιόρισαν τις αγορές τους. Το δεύτερο τρίμηνο οι ζημίες της διογκώθηκαν στα 188 εκατ. ευρώ από 27,8 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι οι ζημίες της θα ανήρχοντο σε 109 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα