P&O: Μείωση του προσωπικού κατά 1.200 ανθρώπους

Με στόχο τον περιορισμό των ζημιών του τμήματος ferry-boat
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2004 11:30

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ του προσωπικού της κατά 1.200 ανθρώπους, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη διαχειρίστρια λιμένων της Βρετανίας, Peninsular & Oriental Steam Navigation Co., με στόχο τον περιορισμό των ζημιών του τμήματος των ferry-boat.

Επίσης, η P&O θα μειώσει τον στόλο της στα 23 ferry από 31 που είναι σήμερα και θα καταργήσει τέσσερα από τα 14 συνολικά δρομολόγιά τους. Οι αλλαγές αυτές, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 240 εκατ. λιρών Αγγλίας (435 εκατ. δολ.) και την αύξηση των λειτουργικών της κερδών κατά 55 εκατ. λίρες ετησίως, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

«Παρά το ότι μας προκαλεί λύπη η ενδεχόμενη απώλεια θέσεων εργασίας, εν τούτοις πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή είναι η καλύτερη για την εξέλιξη της εταιρείας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής της P&O, Robert Woods.

Το τμήμα των ferry-boat της P&O, που απασχολεί 6.130 ανθρώπους, το πρώτο εξάμηνο εμφάνισε ζημίες 25,1 εκατ. λιρών Αγγλίας, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού που δέχεται από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τα τραίνα της Eurostar Group, αλλά και από άλλες εταιρείες με ferry boat. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα λιμάνια, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αυξάνει τη ζήτηση για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Οι μετοχές της P&O υποχωρούσαν κατά 0,5 πένες, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 246,5 πένες η μία, στις 8:43' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,82 δισ. λίρες.

Το τμήμα των λιμένων της εταιρείας, το οποίο της αποφέρει τα 2/3 των λειτουργικών της κερδών, έχει δραστηριότητες στις ΗΠΑ, την Κίνα και το Μπουένος Αϊρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα