Μπάμπης Βωβός: Ενδεχόμενο πώλησης του 9,115%

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 16:59

Την πιθανότητα να προβεί στην πώληση ενός πακέτου ίδιων μετοχών (συνολικά έως 3.092.730 μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου), το οποίο ανέρχεται σε ποσοστό 9,115% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου εξετάζει η Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε. .

Η διάθεση του πακέτου αυτού, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ενδεχομένως να συνδυαστεί και με την πώληση πακέτου μετοχών από τον Χαράλαμπο Βωβό, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνοντα σύμβουλο και μέτοχο, ο οποίος εξετάζει την πιθανότητα να διαθέσει έως 3.693.280 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,885% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ο αριθμός των μετοχών που θα πωληθούν τελικά από τον πρόεδρο του δ.σ., καθώς και το αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ενδέχεται να αυξηθεί σε περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης από πλευράς θεσμικών επενδυτών. Σε κάθε περίπτωση ο ανώτατος αριθμός των μετοχών της εταιρείας που θα μεταβιβαστούν από το μέτοχο δεν θα ξεπεράσει τις 7.086.280 μετοχές, δηλαδή ποσοστό 20,885% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η διάθεση αυτή θα γίνει σε περιορισμένο αριθμό θεσμικών επενδυτών, μέσω βιβλίου προσφορών και αναμένεται ότι θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και τέλους Δεκεμβρίου του έτους 2004. Η κατώτατη τιμή πώλησης των ιδίων μετοχών της εταιρείας δεν έχει ακόμα καθοριστεί, σχετική δε ανακοίνωση θα επακολουθήσει.

Η Deutsche Bank AG London έχει αναλάβει το ρόλο του Συνολικού Συντονιστή (Global Coordinator) και Aποκλειστικού Διοργανωτή του βιβλίου προσφορών (Book-runner) αναφορικά με τη διάθεση των ίδιων μετοχών της εταιρείας και των μετοχών κυριότητας του Μετόχου κατά τα ανωτέρω.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα