Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της LG Electronics Inc., μετά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο, με ταχύτερους από ό,τι αναμένετο, ρυθμούς.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 88,58 μονάδες, στις 11:10' π.μ., ώρα Τόκυο. Η άνοδος, περιόρισε τις απώλειες του δείκτη το τρίμηνο, καταλήγοντας σήμερα στο 3,3%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, σημείωνε άνοδο για πρώτη ημέρα σε σύνολο 10 ημερών, κερδίζοντας συνολικά 1,1%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, αναρριχήθηκε κατά 1,2%.

«Η μείωση των τιμών του πετρελαίου και οι ικανοποιητικές οικονομικές εκθέσεις, ήρθαν την κατάλληλη στιγμή, τονώντας κατά κάποιοιν τρόπο στο τέλος του τριμήνου τις αγορές», ανέφερε ο Toru Ohara, ο οποίος διαχειρίζεται 3,5 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Franklin Templeton Investments Japan Ltd., στο Τόκυο.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Ο MSCI στην περιφέρεια, όδευε να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο με ζημίες, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, τόνωσε τις ανησυχίες, ότι το κόστος της ενεργείας θα επιδράσει αρνητικά στα εταιρικά κέρδη και στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Η τιμή του αργού πετρελαίου αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 50% το τελευταίο εξάμηνο.

Στην Ιαπωνία, οι δείκτες Nikkei και Topix, κοντεύουν να κλείσουν το πρώτο τους τρίμηνο με απώλειες, από το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2003. Και οι δύο έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 10% το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 60 δεικτών των μετοχών που καθορίζονται από το Bloomberg News, σε παγκόσμιο επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα