Westfield: 1,1 δισ. δολ. για την εξαγορά της Chelsfield

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 08:11

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 585 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,1 δισ. δολ.) σε μετρητά, προσέφερε η Westfield Group, η μεγαλύτερη βρετανική ιδιοκτήτρια εμπορικών κέντρων στον κόσμο, για την εξαγορά της Chelsfield Plc, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου του Λονδίνου.

Η προσφορά είναι συνολικής αξίας 2,2 δισ. λιρών, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους της Chelsfield, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη παρά ποτέ αγορά της Westfield. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, έχει στόχο να πλειοδοτήσει της ανταγωνίστριάς της Multiplex Group, η οποία αυτήν την εβδομάδα είπε ότι επιθυμεί να αποκτήσει το 7% της Chelsfield.

H Westfield έχει μερίδια σε επτά εμπορικά κέντρα της Βρετανίας. Με την αγορά της Chelsfield θα αποκτήσει ένα ακόμη, συμπεριλαμβανομένου και του Merry Hills στο Μπίρμινγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και έξι που τώρα κατασκευάζονται, μεταξύ των οποίων και το σύμπλεγμα White City του Λονδίνου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2007.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Chelsfield έφθαναν το 2003, τα 2,1 δισ. λίρες Αγγλίας, εκ των οποίων το 49% ήταν εμπορικά κέντρα και το υπόλοιπο περιελάμβανε γραφεία και άλλες ιδιοκτησίες. Η Westfield έχει πει, ότι θα πουλήσει μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Chelsfield, τα οποία δεν αποδίδουν, μέσα σε χρονικό διάστημα 12-18 μηνών, προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Η εξαγορά δεν θα επηρεάσει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους, μέχρι το 2006, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα