Woolworths: Mεγαλύτερη προσφορά για την Leisure & Hospitality

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 08:52
UPD:08:58

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ προσφορά, για την αγορά της Australian Leisure & Hospitality Group, σε ποσοστό 17%, στο 1,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (794 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έκανε η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης ειδών μπακαλικής της χώρας, Woolworths Ltd., υπερβαίνοντας την προσφορά της αμερικανικής επενδυτικής Newbridge Capital, για την απόκτηση της εταιρείας λιανικής πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Η προσφορά είναι στα 3,15 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή και γίνεται δύο ημέρες αργότερα από την αντίστοιχη της Newbridge, η ποία προσέφερε 3,05 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Australian Leisure & Hospitality, σημείωναν άνοδο 2,6%, φθάνοντας στα 3,22 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:46' μ.μ., τοπική ώρα, καθώς εικάζετο ότι η προσφορά θα ανέβει.

Η Woolworths, η οποία κάνει την προσφορά της από κοινού με τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη pub, Bruce Mathieson, θέλει να αποκτήσει τις 263 κάβες της εταιρείας, καθώς μάχεται την Coles Myer Ltd. για μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά λιανικής πώλησης οινοπνευματωδών ποτών της Αυστραλίας, η οποία ανέρχεται στα 11 δισ. δολ. Αυστραλίας ετησίως.

«Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι. Η Coles Myer δεν έχει μιλήσει ακόμη», ανέφερε ο Jason Teh, ο οποίος διαχειρίζεται 1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, με την Investors Mutual, και κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 5% της Australian Leisure.

Ο εκπρόσωπος της Coles Myer, Scot Whiffin, είπε, ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει θέματα που έχουν σχέση με την Aystralian Leisure. Από την άλλη πλευρά η εφημερίδα Sydney Morning Herald, σε δημοσίευμά της την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Australian Leisure για μια συνεργασία με τη μορφή joint venture. Οσο για την Newbridge, δεν βρέθηκε κάποιος εκπρόσωπός της για να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Woolworths κέρδιζαν 1,4% φθάνοντας στα 13,61 δολ. Αυστραλίας, ενώ οι μετοχές της Coles Myer, σημείωναν απώλειες 0,3%, φθάνοντας στα 9,34 δολ. Αυστραλίας η μία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Newbridge, η οποία εξειδικεύεται στην αγορά μεριδίων υποτιμημένων επιχειρήσεων, βελτιώνοντας στη συνέχεια την αποδοτικότητά τους, έκανε την προσφορά για την Australian Leisure πριν από περίπου τρεις μήνες, μετά την αρχική προσφορά της Woolworths. Μερίδα επενδυτών εκτιμά, ότι ίσως η Newbridge να μην προχωρήσει σε νέα, μεγαλύτερη προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα