Μητσοτάκης: Αυστηρή πειθαρχία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% το 2005

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 14:56

Η μείωση του πραγματικού ελλείμματος κάτω από το 3% το 2005 «θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυστηρή πειθαρχία για να πραγματοποιηθεί», τόνισε σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε σωστό το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2005, ως γενικό περίγραμμα και σε ό,τι αφορά τους στόχους του, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ένα ελάχιστο ποσοστό συναίνεσης του πολιτικού κόσμου και ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων σε δύο βασικά θέματα: στο ότι «ο λαός δικαιούνται να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας» και στο ότι η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί και ιδίως η προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, επιβάλλεται να βρίσκονται σε αντιστοιχία με το μέγεθος του προβλήματος.

«Εάν σε αυτά τα δύο δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, πολύ φοβούμαι ότι νωρίτερα ή αργότερα, τη λύση θα πρέπει να τη δώσει ο λαός», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο κακή και η πραγματικότητα τόσο ξεκάθαρη, που περιττεύει η αντιδικία για το ποιος ευθύνεται για όσα συνέβησαν.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε πάντως να αποδώσει ευθύνες στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, κατηγορώντας τον ότι «προχώρησε αδίστακτα και διαρκώς σε μεγαλύτερη έκταση στην πλαστογράφηση των οικονομικών στοιχείων».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να επιδιώξει την εξασφάλιση μεγαλύτερης προθεσμίας από την Ε.Ε. για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα