Χ. Φώλιας: Συνέχιση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για τις περιφέρειες Ν. Αιγαίου και Στ. Ελλάδος

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 15:05

Tη συνέχιση του ευνοϊκού καθεστώτος χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου επιδιώκει η ελληνική πλευρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Φώλιας.

Οι συγκεκριμένες περιφέρειες λόγω της φυσικής σύγκλισης που επήλθε, εκτιμάται ότι θα παύσουν να υπάγονται στο Στόχο 1 από το 2006.

Σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλες υπεγράφη Κοινή Διακήρυξη για το Μέλλον της Πολιτικής Συνοχής, όσον αφορά τις περιφέρειες οι οποίες περνούν στο μεταβατικό στάδιο χρηματοδότησης.

Η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο που εκπροσωπήθηκαν από τους Γενικούς Γραμματείς κ. Έξαρχο και κ. Κόκκινο αντίστοιχα, αποδέχτηκαν και συνυπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη.

Ο κ. Φώλιας διευκρίνισε ότι η Διακήρυξη προβλέπει τη συνέχιση καταβολής κοινοτικών πόρων, οι οποίοι δεν θα είναι λιγότεροι από τα ποσά που έλαβαν εκείνες οι περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βγήκαν από το Στόχο 1 το 2000.

Τέλος, ο κ. υφυπουργός επεσήμανε την ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων χρηματοτοδότησης που θα εξομαλύνουν τη μετάβαση των δύο ελληνικών περιφερειών στο καθεστώς φυσικής σύγκλισης, κατεύθυνση στην οποία βρίσκονται, όπως συμπλήρωσε, πρώτες απ’ όλες τις ελληνικές περιφέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα