Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 18:58

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αδυνατώντας να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.570,8 μονάδες μειωμένος κατά 0,38%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.640,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,14% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.892,9 μονάδες με απώλειες 0,70%.

Η εκδήλωση ρευστοποιήσεων κατά τις απογευματινές συναλλαγές αποδόθηκε στην επάνοδο της τιμής του αργού κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι και στην υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών, ύστερα από την προειδοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας Μerck για τη φετινή της κερδοφορία.

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν και τα αποθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την ανεργία και τις προσωπικές δαπάνες. Ο φόβοι για το ενδεχόμενο μείωσης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στις μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά.

Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW απώλεσε 1,6%.

Επιλεκτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Η μετοχή της Vodafone ενισχύθηκε κατά 1,34%. Η JP Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα