Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics, μετά την έκθεση για την παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία τόνωσε την αισιοδοξία, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα chip, συμπεριλαμβανομένης της United Microelectronics Corp. και της Advantest Corp. κινούντο ανοδικά μετά την εισήγηση της JPMorgan Chase & Co., για αγορά μετοχών αμερικανικών μετοχών του κλάδου. Ο δείκτης Nasdaq Composite σημείωσε την υψηλότερη άνοδο σε χρονικό διάστημα έξι μηνών.

«Η έκθεση για την παραγωγή δείχνει, ότι η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης δεν είναι κακή, όπως πολλοί επενδυτές νόμιζαν», ανέφερε ο Soichiro Monji, ο οποίος διαχειρίζεται 11 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Περιμένω ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να κερδίζουν έδαφος τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, με τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, να είναι πρώτες τη τάξη.

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific index, ο οποίος αποτελείται από 941 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 91,13 μονάδες, στις 11:17' π.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν περίπου το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε κατά 1,9%, φθάνοντας στις 11.196,40 μονάδες. Ο δείκτης Topix κέρδιζει ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 1.133,51 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωνε κέρδη 2,8%, τα μεγαλύτερα μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Ολοι οι ασιατικοί δείκτες στις ανοιχτές αγορές σημείωναν κέρδη. Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο της Κίνας, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα