Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για την οικονομία της Ουκρανίας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 17:50
UPD:17:58
Reuters/JACKY NAEGELEN

H κ. Λαγκάρντ εκτίμησε ότι είναι πολύ πρώιμο για να αξιολογηθούν οι οικονομικές ανάγκες της χώρας, καθώς όπως είπε, πρέπει πρώτα βάσει των γεγονότων να αξιολογηθεί κατάσταση ως έχει (φωτ. αρχείου).

Στη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος πανικού όσον αφορά στην οικονομία της Ουκρανίας, προέβη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

«Δεν βλέπουμε τίποτα κρίσιμο, τίποτα για το οποίο να χρειάζεται να πανικοβληθούμε προς το παρόν…Ελπίζουμε οι (ουκρανικές) αρχές να αποφεύγουν να λένε διάφορους αριθμούς που στην πραγματικότητα δεν έχουν νόημα μέχρι να γίνει η κατάλληλη αξιολόγηση», πρόσθεσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας έχουν ανακοινώσει ότι χρειάζονται 35 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ωστόσο η Λαγκάρντ εκτίμησε ότι είναι πολύ πρώιμο για να αξιολογηθούν οι οικονομικές ανάγκες της χώρας, καθώς όπως είπε, πρέπει πρώτα βάσει των γεγονότων να αξιολογηθεί κατάσταση ως έχει.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το Κίεβο, ένα τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ προκειμένου να εκτιμήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας και να ξεκινήσει την κατάρτιση σχεδιασμών για ένα δανειακό πρόγραμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα