Κομισιόν: Προαπαιτούμενο για τη δόση το ν/σ για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Κύπρο

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 14:25
UPD:14:31
EC

«Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν, Σάϊμον ‘Ο Κόνορ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών στην Κύπρο είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόση, διαμηνύει η Κομισιόν, μία μέρα μετά την απόρριψη του ν/σ από την κυπριακή Βουλή.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάϊμον ‘Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν, σημείωσε: «Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Το νέο, διαφοροποιημένο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρει η κυπριακή κυβέρνηση στη Βουλή, θα ενσωματώνει τις τροπολογίες για τις οποίες δόθηκε η συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα.

«Ελπίζουμε να έχουμε τη συγκατάθεση της Βουλής, έτσι ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα που επηρεάζουν την αξιοπιστία και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μία στιγμή που, ήδη, ανακτά την αξιοπιστία της και σταθεροποιείται η κατάσταση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, χαρακτηρίζοντας δραματικές τις εξελίξεις.

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση του ρόλου της Βουλής καθ' όλη τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ενσωμάτωση των τροπολογιών είναι προϋπόθεση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Η Βουλή ενδέχεται να συνεδριάσει για να εξετάσει το νομοσχέδιο σήμερα ή, κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη 4 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα