Στις 16.000 οι αιτήσεις για προστασία πρώτης κατοικίας

Λήγει σήμερα η προθεσμία για όσους έχουν λάβει κατασχετήρια
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 20:33
UPD:20:37
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στην σημερινή συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δανειοληπτών για υπαγωγή στο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας το 2014, ενώ έως σήμερα, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις. Για όσους δανειολήπτες εκδοθούν κατασχετήρια μετά την 1η Μαρτίου ο νόμος προβλέπει δίμηνη προθεσμία για την υποβολή αίτησης.

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Γιώργο Ζαννιά, εκφράστηκε ικανοποίηση από την εξέλιξη εφαρμογής του νόμου. Παράλληλα,συζητήθηκε και η πορεία εκταμίευσης επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες, με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, έχουν εκταμιευθεί 1,26 δισ. ευρώ (έναντι στόχου 2 δισ. ευρώ ως τον Απρίλιο). Ωστόσο, τον Ιανουάριο περιορίστηκε ο ρυθμός αύξησης σε 8% από 28% το προηγούμενο δίμηνο, γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε αύξηση της αβεβαιότητας, που αποτυπώθηκε και στη μείωση των καταθέσεων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εκπονηθεί σε συνεργασία και με το ΙΟΒΕ μελέτη για τον σχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων που απαιτούνται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα