Κύπρος: Στα δικαστήρια η υπόθεση των αξιογράφων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 13:08
UPD:13:12
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Ο πρόεδρος της Κυπροακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Την οδό των επαρχιακών δικαστηρίων φαίνεται να παίρνει η υπόθεση των κατόχων αξιογράφων, όπως διαφάνηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων με τον πρόεδρο της Κυπροακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης είπε ότι η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον κ. Αναστασιάδη τις δικές της προτάσεις, οι οποίες αναφέρονταν σε μια εξώδικη διευθέτηση, η οποία θα συνέβαλλε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των τραπεζών και στην πιο σύντομη αποζημίωση.

Ωστόσο, όπως είπε, φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί μια δικαστική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κ. Μαυροβουνιώτη, ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη για επίλυση των διαφορών μεταξύ των κατόχων αξιογράφων και των τραπεζών στο δικαστήριο επιδιαιτησίας, τελικά διαφάνηκε πως αυτή η διαδικασία θα είχε προβλήματα.

«Έτσι, ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να οδηγηθούμε σε επαρχιακά δικαστήρια με τη λογική όμως ότι θα είναι έξι δικαστές, δύο στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, ένας στην Πάφο και ένας στη Λάρνακα, οι οποίοι θα εκδικάζουν καθημερινά μόνον υποθέσεις αξιογράφων», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα