Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα των stress test

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 12:38
UPD:14:39
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Ο Γ. Προβόπουλος διευκρίνισε ότι η ΤτΕ υιοθέτησε μια συντηρητική προσέγγιση για να διασφαλίσει την αξιοπιστία της άσκησης, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει η Τράπεζα της Ελλάδος τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ΤτΕ υιοθέτησε μια συντηρητική προσέγγιση για να διασφαλίσει την αξιοπιστία της άσκησης, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Τα αποτελέσματα των stress test θα ανακοινωθούν μαζί με αναλυτικές λεπτομέρειες της μεθοδολογίας και των σεναρίων που χρησιμοποιήθηκαν.

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, η BlackRock είχε υπολογίσει τις αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου για τα εγχώρια χαρτοφυλάκια δανείων, στο πλαίσιο της αντίστοιχης προηγούμενης άσκησης του 2011. Στην τρέχουσα άσκηση, η BlackRock αξιολόγησε στοιχεία με μεγαλύτερη ανάλυση για τα εγχώρια χαρτοφυλάκια των δανείων, ενώ παρέσχε επίσης εκτίμηση για τα δάνεια των μεγαλύτερων θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Αυτή τη φορά, η ΤτΕ χρησιμοποίησε ως εξωτερικούς συμβούλους τις εταιρείες Ernst & Young και Rothschild.

Στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης, στελέχη της ΤτΕ θα έχουν συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της άσκησης, πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα