Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές της ενεργείας και των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της Nippon Oil Corp. και της BHP Billiton, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, θα τονώσουν τα κέρδη τους.

«Με τις τιμές που έχουν σήμερα τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου, οι μετοχές, όπως της BHP Billiton, θεωρούνται ακόμη φθηνές», ανέφερε ο Richard Wallace, ο οποίος διαχειρίζεται 102 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Wallace Funds Management, στο Σύδνεϋ.

Ο Wallace, επεσήμανε, ότι οι μετοχές της BHP, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του, περίπου 17% του συνολικού. «Πολλές από αυτές τις εταιρείες - συμπλήρωσε - θα διαπραγματευθούν σε μεγάλο βαθμό, όταν θα έρθει η ώρα για το κλείσιμο μακροπρόθεσμων συμβολαίων με τους πελάτες τους».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 91,68 μονάδες, στις 12:14' π.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας και των μετάλλων σημείωναν τα υψηλότερα κέρδη στον δείκτη.

Οι βιομηχανίες παραγωγής χάλυβα, όπως η Posco, η μεγαλύτερη εταιρεία της Ν. Κορέας και η Nippon Steel Corp. κινούντο ανοδικά, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για τη ζήτηση από την Κίνα, η οποία και θα ωθήσει ανοδικά τα κέρδη τους. Η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα αυξήθηκε για τέταρτο μήνα τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι τιμές των μετάλλων.

Οι μετοχές της Electric Power Development Co., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Ιαπωνίας, σημείωναν για πρώτη ημέρα κέρδη κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας, γνωστής ως J- Power, ήταν η μεγαλύτερη παρά ποτέ στη χώρα μετά την εισαγωγή των μετοχών της NTT DoCoMo στο Χρηματιστήριο, το 1998.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα