J- Power: Ανοδος της μετοχής την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2004 08:14

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, οι μετοχές της Electric Power Development Co., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ενεργείας της Ιαπωνίας, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή που έγινε ποτέ στη χώρα μετά από έξι χρόνια.

Τον μήνα που πέρασε, το κράτος και εννέα ιαπωνικές εταιρείες ηλεκτρικής ενεργείας, πούλησαν τις μετοχές που κατείχαν στη εταιρεία που είναι γνωστή ως J- Power αντί 375 δισ. γιέν (3,4 δισ. δολ.). Η πώληση ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, μετά την αντίστοιχη της NTT DoCoMo Inc. η οποία είχε πουλήσει 2,1 τρισ. γιέν σε μετοχές το 1998.

Οι επενδυτές ωθούν ανοδικά την τιμή της μετοχής της εταιρείας, καθώς προβαίνουν σε αγορές, ανέφερε ο Hajime Yagi, χρηματιστής. Την προσφορά της J- Power ενδέχεται να ακολουθήσει η πώληση μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της χώρας και τμήμα της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, οι μετοχές των οποίων περιλαμβάνονται στον κύριο δείκτη του ιαπωνικού Χρηματιστηρίου.

«Οι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν μετοχές σήμερα», συμπλήρωσε ο Yagi, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Meiji Dresdner Asset Management Co., στο Τόκυο.

Οι μετοχές της J-Power σημείωναν άνοδο 6,5% από την τιμή της προσφοράς που κυμαίνεται από 2.700 έως 2.875 γιέν η μία, κλείνοντας σήμερα στις 2.840 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα