Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν πολλές από τις προτάσεις του ΣΕΒ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι θα βρουν θέση στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020, που εκπονείται.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πολλές από τις προτάσεις που υιοθετεί ο ΣΕΒ στην πρώτη ετήσια έκθεση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που μας παρέδωσε σήμερα, θα βρουν τη θέση τους στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα (2014-2020) του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα παραλάβει από τον ΟΟΣΑ την ολοκληρωμένη έκθεση για τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε και θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείογια την επιλογή των γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στη δημόσια διοίκηση. Ένα νομοσχέδιο - τομή στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων, μια τομή που δίνει έμφαση όχι μόνο στα αντικειμενικά κριτήρια αλλά στην ανάγκη να μπορούμε να ταιριάζουμε τις προϋποθέσεις των συγκεκριμένων θέσεων με τις ικανότητες των υποψηφίων» είπε.
Απ' την πλευρά του, ο κ. Δασκαλόπουλος υπερθεμάτισε τον ρόλο του εκσυγχρονισμού του κράτους στην παραγωγική ανασυγκρότηση της κοινωνίας, τονίζονται ότι «η βιώσιμη έξοδος από την κρίση προς την ανάκαμψη, επιτάσσει τη ριζική αναδιάταξη του κράτους: αναδιάταξη θεσμική, οργανωτική και λειτουργική. Τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα τον τελευταίο καιρό, προωθούνται πολλαπλές απόπειρες μετασχηματισμού του κράτους. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι «το ζητούμενο είναι η δραστική απλούστευση του θεσμικού πλαισίου και των κανόνων, στους οποίους υπόκεινται οι επιχειρήσεις και του τρόπου εφαρμογής τους από το κράτος. Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα ισχυρό δευτερογενές πλεόνασμα για το κοινωνικό και το δημόσιο συμφέρον».