Επιταχύνονται οι δράσεις για την ανάπτυξη της Πίνδου

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2004 14:15

Η δεύτερη διαδοχική σύσκεψη με αντικείμενο την ισόρροπη ανάπτυξη της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Ασπροποτάμου, στον Νομό Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σύσκεψη στις 25 Αυγούστου στη Σαμαρίνα του Νομού Γρεβενών.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η θέσπιση τεσσάρων συντονιστικών οργάνων, ένα ανά Νομαρχία, ενώ το ρόλο της συντονιστικής γραμματείας θα αναλάβει η Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου θα ξεκινήσει πιλοτικά με τέσσερις νομούς και πιο συγκεκριμένα: Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καστοριάς και Γρεβενών.

«Ήρθε η ώρα της περιφέρειας. Επενδύουμε στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη, έτσι ώστε να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά της Πίνδου», τόνισε ο κ. Φώλιας, ο οποίος προήδρευσε των σημερινών εργασιών.

Επίσης, συμμετείχαν ο Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ Φώτης Γκούπας, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ Ανδρέας Λεούδης, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου κ Δημήτρης Πανοζάχος και οι Νομάρχες Τρικάλων κ Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Γρεβενών κ Δημήτρης Ρίγγος και Καστοριάς κ Κων/νος Λιάντσης. Ακόμη το παρών έδωσαν Δήμαρχοι και Πρόεδροι των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής.

Η τεχνική επιτροπή που έχει ήδη συγκροτηθεί θα συλλέγει και θα αξιολογεί τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τα συντονιστικά όργανα με σκοπό την κατάρτιση Τεχνικού Δελτίου Έργου. Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ο προϋπολογισμός κόστους, προκειμένου να υποβάλλεται υπ’ όψιν της πολιτικής επιτροπής, η οποία θα διαμορφώνει τελικό προϋπολογισμό που θα χρηματοδοτείται από Κοινοτικούς, από Εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους.

Στην επόμενη συνάντηση που θα λάβει χώρα στις αρχές Νοεμβρίου στο Νόμο Ιωαννίνων θα οριοθετηθεί η περιοχή με βασικό κριτήριο το υψόμετρο των 600 μέτρων, ενώ η τεχνική επιτροπή έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί για την πλήρη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης εντός τριών μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα