Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2004 10:37
UPD:10:43

«Η αγορά διατηρείται σε καλά επίπεδα βοηθούµενη από την ηρεµία και το θετικό κλίµα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Marfin Analysis, ενώ η Fortius Finance εκτιμά ότι «στη σημερινή συνεδρίαση η θετική κίνηση των τραπεζών πιθανώς να αντισταθµίσει την όποια προσφορά σε δεικτοβαρείς µετοχές και ιδίως στον ΟΤΕ».

Η Euroxx αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο τα εξής: «Οι αγορές που εκδηλώθηκαν σε δεικτοβαρείς µετοχές, κυρίως του τραπεζικού κλάδου και η συνεχιζόµενη διακριτική στροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τίτλους της µεσαίας κεφαλαιοποίησης, κατάφεραν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίµα που δηµιουργήθηκε από τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε η µετοχή του ΟΤΕ και περιόρισαν τελικά τις απώλειες του Γενικού ∆είκτη Τιµών. Η αγορά πάντως παρουσιάστηκε για µία ακόµη φορά επιφυλακτική, φοβούµενη αρνητικές επιδράσεις από το νευρικό κλίµα που επικρατεί στις µεγάλες διεθνείς χρηµαταγορές, αλλά κυριότερα από τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από τη συνεχιζόµενη αλµατώδη αύξηση της τιµής του πετρελαίου. Για το λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι η Σοφοκλέους έχει δείξει κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις σηµάδια βελτίωσης, κρίνουµε ότι η εκδήλωση σηµαντικών τοποθετήσεων είναι µάλλον παρακινδυνευµένη τακτική».

Η Aspis Bank εκτιμά ότι η συµπεριφορά της µετοχής του ΟΤΕ θα είναι καθοριστικός παράγοντας στη σηµερινή συνεδρίαση του ΧΑ. Μετά τη χθεσινή πτώση κατά 3,4%, η Aspis Bank θεωρεί πιθανή µια ανοδική αντίδραση της τιµής της µετοχής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα