Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 14:25
UPD:14:30
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τη λήξη των παραγώγων να απορροφά σημαντικό μέρος της ρευστότητας και του ενδιαφέροντος. Αν και ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με κέρδη, οι πωλητές έκαναν την εμφάνιση τους δυναμικά, οδηγώντας τον κοντά στις στηρίξεις των 1.230-1.235 μονάδων.

Στις 14:19 ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.241,10 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,73%, ενώ ο τζίρος κινείται στα 37 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η λήξη των παραγώγων σήμερα στερεί από την spot αγορά αναγκαία ρευστότητα, ενώ παράλληλα οι επενδυτές κινούνται συντηρητικά ενόψει κρίσιμων ανακοινώσεων την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με διαρροές, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες, από όπου θα βασιστεί ο προσδιορισμός τυχόν κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η άφιξη της Τρόικας στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η δόση.

Στο ταμπλό κυριαρχεί το αρνητικό πρόσημο, χωρίς όμως σοβαρές ακρότητες. Σημαντικές απώλειες που φτάνουν το 2,60% σημειώνει η Πειραιώς, ενώ πτωτικά κατά 1,14% κινείται και η Εθνική.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Hellas on Line, η οποία ενισχύεται κατά 19,8%, καθώς η Ιντρακομ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Vodafone για την πώληση της.

Στον αντίποδα, ανοδικά "επιμένουν" η Σωληνουργεία Κορίνθου με κέρδη 0,52%, η Τιταν με άνοδο 0,49% και η Jumbo η οποία ενισχύεται κατά 0,78%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα