Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 14:25

Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τη λήξη των παραγώγων να απορροφά σημαντικό μέρος της ρευστότητας και του ενδιαφέροντος. Αν και ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με κέρδη, οι πωλητές έκαναν την εμφάνιση τους δυναμικά.

Έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τη λήξη των παραγώγων να απορροφά σημαντικό μέρος της ρευστότητας και του ενδιαφέροντος. Αν και ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με κέρδη, οι πωλητές έκαναν την εμφάνιση τους δυναμικά, οδηγώντας τον κοντά στις στηρίξεις των 1.230-1.235 μονάδων.

Στις 14:19 ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.241,10 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,73%, ενώ ο τζίρος κινείται στα 37 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η λήξη των παραγώγων σήμερα στερεί από την spot αγορά αναγκαία ρευστότητα, ενώ παράλληλα οι επενδυτές κινούνται συντηρητικά ενόψει κρίσιμων ανακοινώσεων την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με διαρροές, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες, από όπου θα βασιστεί ο προσδιορισμός τυχόν κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η άφιξη της Τρόικας στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η δόση.

Στο ταμπλό κυριαρχεί το αρνητικό πρόσημο, χωρίς όμως σοβαρές ακρότητες. Σημαντικές απώλειες που φτάνουν το 2,60% σημειώνει η Πειραιώς, ενώ πτωτικά κατά 1,14% κινείται και η Εθνική.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Hellas on Line, η οποία ενισχύεται κατά 19,8%, καθώς η Ιντρακομ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Vodafone για την πώληση της.

Στον αντίποδα, ανοδικά "επιμένουν" η Σωληνουργεία Κορίνθου με κέρδη 0,52%, η Τιταν με άνοδο 0,49% και η Jumbo η οποία ενισχύεται κατά 0,78%.