Μ. Παπαδόπουλος: Την Παρασκευή οι πρώτες άδειες για υδροπλάνα

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 14:44
UPD:14:49
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή θα χορηγηθούν οι πρώτες άδειες για τη χρήση υδροπλάνων, όπως προανήγγειλε από το βήμα του Economist στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στόχος είναι να έχουν αρχίσει οι πρώτες πτήσεις έως την αρχή του καλοκαιριού.

Επίσης ο υφυπουργός Μεταφορών διατύπωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης πάνω στους άξονες: Σύγχρονες υποδομές – Μεταφορές - Ανταγωνιστικότητα και συγκεκριμένα έκανε λόγο για μεγάλα έργα υψηλής ποιότητας τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα κοινοτικά ταμεία, εκφράζοντας την άποψη ότι η ολοκλήρωση του πανευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών θα καταστήσει τις μεταφορές «εξυπνότερες».

Ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε στις προοπτικές οι οποίες -κατά τη γνώμη του- διανοίγονται για την Ελλάδα στον τομέα των logistics, ιδίως μέσα από την εκμετάλλευση της γεωγραφικής της θέσης («μόνιμη επιτροπή με τη συμμετοχή φορέων της αγοράς προετοιμάζει αντίστοιχο σχέδιο νόμου το οποίο θα προωθεί τις συνδυασμένες μεταφορές»).

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών, για συνέργειες μεταξύ της ναυτιλίας και των logistics αλλά και για την ανάπτυξη εμπορευματικών σταθμών (π.χ. Θριάσιο) σε σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα