Κινητικότητα για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 11:36
UPD:11:53
EUROKINISSI

Κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Το δημοτικό δυμβούλιο του δήμου Αμυνταίου εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Μάκη Ιωσηφίδη να προχωρήσει στη συγκρότηση τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση της προβλήτας του Αγίου Παντελεήμονα. Επίσης, θα κατατεθούν προτάσεις για τη δέσμευση δρομολογίων, τα οποία θα καθοριστούν τους επόμενους μήνες.

«Η αξιοποίηση των λιμνών μας για απογείωση και προσγείωση υδροπλάνων είναι ένας παλιός αναπτυξιακός στόχος της περιοχής. Μάλιστα, πριν από αρκετά χρόνια είχε γίνει μία προσπάθεια να δρομολογηθούν υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα από την πλευρά της Άρνισσας, που απέτυχε λόγω έλλειψης κατάλληλου θεσμικού πλαισίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Ο κ. Ιωσηφίδης υποστηρίζει ότι με την αδειοδότηση υδατοδρομίου και τη συνακόλουθη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων, αφενός θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και αφετέρου θα δοθεί γρήγορη και ασφαλής λύση σε πολλές τακτικές ή έκτακτες μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.

«Τα υδροπλάνα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματός μας. Θεωρώ ότι με το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας συμπληρώνεται ένας πρώτος κύκλος σημαντικών αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων», καταλήγει ο δήμαρχος Αμυνταίου. 

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα