Κοινή προσφορά Multiplex, Westfield, Reubens για την Chelsfield

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 08:48

KΟΙΝΗ προσφορά για την Chelsfield Plc, ύψους 585 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,05 δισ. δολ.), έκαναν η Multiplex Group και οι δισεκατομμυριούχοι, Simon και David Reuben, με την Whestfield Group, προκειμένου να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της βρετανικής ιδιοκτήτριας ακινήτων.

Η Westfield, η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εμπορικών κέντρων στον κόσμο, θα μοιραστεί τα περιουσιακά στοιχεία με την Mutliplex, τη μεγαλύτερη τεχνική εταιρεία της Αυστραλίας και τη Reubens, την πέμπτη πιο πλούσια οικογένεια της Βρετανίας. Η Multiplex και οι Reubens κατέχουν μαζί το 40% της Chelsfield.

Η προσφορά, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Chelsfield, Elliot Bernerd, ο οποίος κατέχει το 11,3% της εταιρείας, μάλλον θα γίνει δεκτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Με την αγορά αυτή, η Westfield θα προσθέσει δύο ακόμη, στα επτά εμπορικά κέντρα που έχει στην κυριότητά της, το Merry Hill στο Μπέρμινγχαμ, καθώς και το 25%, αξίας 1,4 δισ. λιρών Αγγλίας, του White City του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου του Λονδίνου.

Η Multiplex θα μπορεί να συμμετέχει στα συμβόλαια κατασκευής εμπορικών κέντρων της εταιρείας στη Βρετανία.

«Η Westfield θα πάρει μερίδιο στα εμπορικά κέντρα, όπως στο Merry Hill και η Multiplex κατασκευαστικά δικαιώματα», ανέφερε ο Quentin Velleley, αναλυτής της αγοράς με την CommeSec Securities στο Σύδνεϋ.

Ο Berned, που όπως προαναφέρθηκε κατέχει το 11,3% της Chelsfield, όπως και η Uberior Ventures Ltd. με μερίδιο 13%, σχεδιάζουν να αποδεχτούν την πρόταση.

Οι μετοχές της Multiplex κέρδιζαν 15 σεντς, ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 3,82 δολ. Αυστραλίας η μία και οι μετοχές της Westfield εννέα σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 15,38 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:55' μ.μ. ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα