KfW: Πουλά μετοχές της Deutsche Telekom αξίας 4,45 δισ. ευρώ

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 09:33
UPD:11:43

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, αξίας 4,45 δισ. ευρώ (5,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή του 7%, θα προχωρήσει η κρατική τράπεζα της Γερμανίας, KfW Group.

Η πώληση, περιλαμβάνει και ανταλλάξιμα ομόλογα σε μετοχές της Deutsche Bank, αξίας ενός δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Την πώληση της KfW, διαχειρίζονται η Citigroup Inc., η JPMorgan Chase & Co. και η Morgan Stanley.

Οι μετοχές προσφέρονται από 15,05 έως 15,20 ευρώ η μία, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πώληση, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Το γερμανικό κράτος κατέχει το 43% της Deutsche Telekom, μέσω της KfW.

Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, πουλάνε περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου το χρέος τους που υπερβαίνει το όριο του 60% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Γαλλία και η Ολλανδία έχουν αντλήσει περίοπυ 6,2 δισ. ευρώ από την πώληση μετοχών πρώην κρατικών μονοπωλίων τις έξι τελευταίες εβδομάδες. Και η Ιταλία πουλά μερίδιο αξίας 7,6 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της χώρας, Enel SpA.

Οι μετοχές της Shares of Deutsche Telekom υποχωρούσαν κατά 17 σετνς ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 15,05 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 15,10 ευρώ στις 9:10 π.μ., ώρα Φραγκφούρτης.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom, Andreas Leigers, επιβεβαίωσε την πώληση, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα