Info - Quest: Επένδυση 12 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 10:59
UPD:11:02

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κ. Γ.Αλογοσκούφη, των τοπικών αρχών κι άλλων επιφανών μελών του πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, εγκαινιάστηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το ιδιόκτητο κτίριο της Info-Quest.

Στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης κι έχει συνολική επιφάνεια 9.000 τ.μ., στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες της Info-Quest στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες για την Βόρειο Ελλάδα. Έτσι εκτός από τα γραφείο και τους αποθηκευτικούς χώρους, το κτίριο στεγάζει και τον τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Q-Telecom.

Στόχος της εταιρείας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, είναι να εξυπηρετήσει από τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης όλους τους πελάτες της στη Β.Ελλάδα καθώς και στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Το ύψος της επένδυσης πλησίασε τα 12 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Info Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η εταιρεία, έχει επιτύχει σημαντική διείσδυση στην αγορά πληροφορικής της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στις τηλεπικοινωνίες, γι' αυτό και επένδυσε σε ένα κέντρο που καλύπτει τις ανάγκες και των δύο επιχειρηματικών units της εισηγμένης για το βορειοελλαδικό χώρο, ενώ επίσης στεγάζει τον τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Q-Telecom.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της εισηγμένης για το 9μηνο και τις προβλέψεις για το σύνολο της χρήσης ο κ. Φέσσας ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της Info -Quest στο 9μηνο ξεπέρασαν τα 265 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα ήταν θετικά με κέρδη προ φόρων κοντά στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης προέβλεψε τζίρο για την εισηγμένη, κοντά στα 400 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA στα 25 εκατ. ευρώ και προ φόρων οριακά θετικά, περίπου στο ύψος των κερδών του 9μηνου. Στην ενοποίηση ο τζίρος θα είναι αυξημένος κατά 100 εκατ. ευρώ, στα 500 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά τα αποτελέσματα θα επηρεασθούν από τις ζημίες που εμφάνισε η ΑCS στο α! εξάμηνο 2004. Χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων της Info-Quest απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Οδυσσέας Κυριακόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα