Αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Κάτω από τις 2.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 11:16

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφει από την αρχή της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος αυτή την ώρα (11:07) βρίσκεται στις 2.399,39 μονάδες μειωμένος κατά 0,39%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 1,91 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνουν πτώση άνω του 1% η κάθε μία.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε έκδοση υβριδικού ομολόγου (hybrid Tier 1) http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/09/967741.htm . Η έκδοση ποσού της τάξης των 200 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Piraeus Group Capital Ltd.

Η μετοχή του ΟΤΕ παραμένει αμετάβλητη στα 10,98 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», το υπουργείο Οικονομίας ανάβει το «πράσινο φως» στις τομές που επιχειρεί η διοίκηση του Οργανισμού http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/11/968169.htm .

Σχόλια αναλυτών

«Οι ανακοινώσεις των αποτελεσµάτων του τρίτου τριµήνου στις ΗΠΑ αναµένεται να είναι ο σηµαντικότερος παράγοντας για την πορεία των διεθνών αγορών στο επόµενο διάστηµα, ωστόσο, η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές παραµένει, καθώς οι τιµές του πετρελαίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Μέσα σε αυτό το κλίµα, θεωρούµε πιθανή την τάση συσσώρευσης τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στο ελληνικό χρηματιστήριο», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, «οι τάσεις συσσώρευσης οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο για την πορεία της αγοράς αναμένεται να διαδραματίσει η κίνηση των κυριοτέρων ευρωπαϊκών αγορών». Εκτιμά επίσης ότι το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον θα εξακολουθήσει να εστιάζεται στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.

«Η ψυχολογία της αγοράς παραµένει θετική. Για την τρέχουσα εβδοµάδα αναµένουμε η αγορά να κινηθεί στα ίδια επίπεδα, µε τον κλάδο των τραπεζών να παραµένει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος ξένων θεσµικών επενδυτών. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται επίσης να επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής αγοράς µε τις τιµές του πετρελαίου να είναι για ακόµα µια φορά ο κύριος διαμορφωτής της», αναφέρει μεταξύ άλλων η Marfin Analysis.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα