ΔΕΠΑ: Στόχος η τιμή του αερίου στην Ελλάδα να φτάσει στα ευρωπαϊκά επίπεδα

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 20:10
UPD:20:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Ο Επικεφαλής του τμήματος προμηθειών φυσικού αερίου και τμήματος Διεθνών Έργων της ΔΕΠΑ Κώστας Καραγιαννάκος μιλάει στο συνέδριο του The Economist στην Θεσσαλονίκη.

Τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών για την υποδοχή φυσικού αερίου στην Ελλάδα από διαφοροποιημένες πηγές τροφοδοσίας, γεγονός που θα μειώσει και τις τιμές στην ελληνική αγορά, επισήμανε από το βήμα του Ecοnomist στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων και Δραστηριοτήτων Προμήθειας Αερίου της ΔΕΠΑ Κώστας Καραγιαννάκος.

Αναφερόμενος στον αγωγό TAP, σημείωσε ότι -εκτός της διασφάλισης φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας- πετυχαίνει και «αντίστροφη» ροή από την Ευρώπη προς την Ελλάδα (μετά το 2019). Ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος της ΔΕΠΑ είναι η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα να φτάσει στα ευρωπαϊκά επίπεδα, όπως αυτά προκύπτουν από τις επίσημες στατιστικές.

Από πλευράς του, ο κ. Αντ. Μεταξάς, διαχειριστής εταίρος της Μεταξάς & Συνεργάτες – Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, περιέγραψε τις τάσεις στην Ε.Ε., όπως αυτές απορρέουν από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με τις τιμές ενέργειας και το ενεργειακό κόστος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο Διευθύνων Εταίρος, της δικηγορικής εταιρείας Μεταξάς & Συνεργάτες Αντώνης Μεταξάς.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα εξής:

  • Υπό προϋποθέσεις επιχορηγήσεις των κρατών μελών προς ενεργοβόρες βιομηχανίες, τηρουμένου του ενωσιακού κανονιστικού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.
  • Επίσπευση της ολοκλήρωσης της ενιαίας αγοράς ενέργειας, η οποία θα οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού, μέσω της δραστηριοποίησης περισσότερων επιχειρήσεων και στη μείωση τελικά των προσφερόμενων τιμών.
  • Λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα.
  • Βελτίωση υποδομών ενέργειας και διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας ενέργειας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα