PGS: Στόχος η καλύτερη κατανόηση του δυναμικού των ελληνικών υδρογονανθράκων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 20:05
UPD:20:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Νορβηγικής PGS (Petroleum Geo-Services) Sverre Strandenes κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

­­Στόχος του ελληνικού σεισμικού προγράμματος είναι μία καλύτερη κατανόηση του δυναμικού των υδρογονανθράκων, γεγονός που θα απαιτήσει πολλή δουλειά πριν από την πλήρη διερεύνηση του φαινομένου, υπογράμμισε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PGS Νορβηγίας Σβέρε Στράντενες.

 Όπως είπε, η διαφοροποιημένη υπεράκτια γεωλογία στην Ελλάδα προσφέρει μια ποικιλία πετρελαϊκού δυναμικού που εκτείνεται στο βόρειο Ιόνιο (με αναλογίες στα ιταλικά και αλβανικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου), στη δυτική Πελοπόννησο (με την απόδειξη ύπαρξης πετρελαϊκών συστημάτων όπως στο Κατάκολο) και στη νότια Κρήτη (που αντιπροσωπεύει μία σχεδόν ανεξερεύνητη συνοριακή περιοχή).

 Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 2014 αποτελεί μία χρονιά υψηλής δραστηριότητας για την εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή, με γύρους αδειοδοτήσεων στον Λίβανο, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα («τα ελληνικά δεδομένα οριστικοποιούνται και τίθενται στη διάθεση της βιομηχανίας για επεξεργασία»), ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης στην Αίγυπτο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα