Παντεχνική: Κατασκευή υπόγειων σταθμών στο Βύρωνα

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 14:08

Την κατασκευή και εν συνεχεία διαχείριση τριών υπόγειων parking στο Βύρωνα Αττικής ανέλαβε να υλοποιήσει η κατασκευαστική εταιρεία Παντεχνική ΑΕ, η οποία θα επενδύσει για το λόγο αυτό το ποσό των έξι εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση για την ανάληψη του έργου της μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης και εκμετάλλευσης των τριών υπόγειων σταθμών αυτοκινήτων υπογράφηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2004 ανάμεσα στον Δήμο του Βύρωνα και την ανάδοχο κοινοπραξία Παντεχνική ΑΕ Προφέλμ Ελεκτρόνικς ΑΒΕΕ GSF Trading ΕΠΕ.

Τα parking θα κατασκευαστούν σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Βύρωνα και θα έχουν συνολική χωρητικότητα 300 θέσεων. Σημειώνεται πως η λειτουργία των σταθμών θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του έργου η ανάδοχος κοινοπραξία θα τα διαχειρίζεται για χρονικό διάστημα 25 ετών. Η ανάδοχος κοινοπραξία θα διαμορφώσει τις υπέργειες επιφάνειες των τριών ακινήτων σε ελεύθερους χώρους περιπάτου, αναψυχής και πρασίνου.

Εξάλλου, το προσεχές διάστημα η Παντεχνική ΑΕ πρόκειται να υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Καλαμάτας για την ανάληψη του έργου της διαχείρισης τριών υπαίθριων χώρων στάθμευσης (600 θέσεις συνολικά), αλλά και της κατασκευής εκμετάλλευσης ενός υπόγειου parking (240 θέσεις) για χρονικό διάστημα 22 ετών. Η Παντεχνική ΑΕ, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότρια στον σχετικό διαγωνισμό που διεξήγαγε ο Δήμος της Καλαμάτας, θα επενδύσει για την υλοποίηση αυτών των έργων το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα η Παντεχνική ΑΕ ολοκλήρωσε την πρώτη της επένδυση, θέτοντας σε λειτουργία το μεγαλύτερο αυτοματοποιημένο parking της Ευρώπης με 1.100 υπόγειες θέσεις στάθμευσης σε ακίνητο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Το Central Parking ΧΑΝΘ, τη διαχείριση του οποίου έχει η κοινοπραξία Παντεχνική ΑΕ Αρχιτέχ ΑΤΕ Οτοπά ρκιγκ ΑΕ, αναπτύσσεται σε τέσσερα υπόγεια επίπεδα με συνολική επιφάνεια 24.273 τ.μ. Η λειτουργία του σταθμού γίνεται μέσω ειδικού μηχανικού συστήματος που παραλαμβάνει, μεταφέρει, σταθμεύει και παραδίδει στους οδηγούς τα οχήματά τους χωρίς την παρέμβαση ανθρώπων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα